Vi har ingen förmedling av valpar eller hundar. Vi har enbart en Facebook-Grupp där man kan lägga in sina valpar eller vuxna hundar, men först efter de är registrerade i vårt hundregister.

Vi kan endast ge rekommendationer om att vid köp av blandrashund göra besök hos de uppfödaren (säljaren) ni är intresserade av.
Att göra lika bedömningar som man gör vid alla köp av valp/hund.
• Kontrollera att uppfödaren (säljaren) inte har avelsförbud via Jordbruksverket/Länsstyrlsen
• Aldrig köpa en valo/hund utan att träffa både uppfödaren,valparna och valparnas mamma i deras hem. Tiken måste vara med sina valpar tills de är fyllda 8 veckor enligt lag.
• Se till att valpen/hunden har chip,är vaccinerad och veterinärbesiktigad vid försäljningstillfället. Besiktningsprotokollet får aldrig vara äldre än 7 dagar gammalt. Sen måste en ny besiktning göras av uppfödaren (säljaren)
• Har uppfödaren (säljaren) tecknat en Dolda-fel-försäkring för valpen? Viktigt om valpen skulle visa sig ha ett dolt fel bär den blir äldre. )gäller i 3 år) I annat fall kan det bli svårt att få hjälp och höga kostnader flr er.
Är valpen frisk,föräldrarna (iaf mamman som ni måste få träffa) trevlig. Verkar uppfödaren kunnig? Är det rent och snyggt? Känns det bra i magen.
Då önskar jag er lycka till.

Köp aldrig en valp för att ”rädda den” från misär. Då stöttar ni fortsatt avel! Anmäl istället till Länsstyrelsen i det län som valparna finns. Det är enda sättet att få bort djurplågeri och massproduktion av valpar. Något dom tyvärr ofta förekommer inom blandrasaveln. Vi jobbar ständigt mot detta och ber er därför att vara uppmärksam.
Har ni fler frågor eller funderingar ang ett senare köp så får ni gärna höra av er och bolla tankar.